obchodni system BOA

28.09.2012 16:52

 



Strategie B.O.A. (obchodní systém) je dnes již poměrně známá. Tvůrcem je Alan Gaines, který tuto myšlenku založil na systému klouzavých průměrů. Ač se zdá tato strategie jednoduchá, skrývá v sobě poměrně značný potenciál úspěchu.

Je vhodné připomenout, že tato strategie je založena i na obchodních systémech Larryho Williamse, což samo o sobě dává záruku úspěchu. Systém je založen na průrazech daných úrovní a tím i pravděpodobnosti, že trh bude pokračovat ve směru tohoto průrazu s tím, že je kladem důraz na jednoduchost této strategie, která byla ověřována v trzích po mnoho let. Pro mnoho začínajích obchodníků bude tato strategie až příliš jednoduchá a proto málo důvěryhodná ale na druhé straně stojí za touto metodou výsledky Alana Gainese a mnoha dalších obchodníků, kteří tuto metodu používají.



Při tomto systému používáme pro Forex tři klouzavé průměry dle kterých řídíme naše pozice v trhu.

V případě, že finanční instrument protne 4 denní a 9 denní WMA - klouzavý průměr do vzestupného trendu, tak můžeme považovat tento signál k pozici long. Trailing stop nastavíme dle obchodovaného TF, velikosti účtu a dle pravidel MM.

V případě, že finanční instrument protne 4 denní a 9 denní WMA - klouzavý průměr do sestupného trendu, tak můžeme považovat tento signál k pozici short. Trailing stop opětovně nastavíme dle obchodovaného TF, velikosti účtu dle pravidel MM.

Jako mediám - ukazatel směru trhu nám slouží WMA 36 s tím, že musíme trend trhu posuzovat i na vyšších TF tak, abychom měli jistotu kudy se ubírá směr trhu i na vyšších TF.

Je velmi důležité brát signály do jednotlivých pozic POUZE ve směru převládajícího trendu !!! Taktéž nesmíme zapomínat na fundamentální analýzu (zveřejnění zpráv), které mají významnou schopnost ovlivnit směr našich pozic v trhu. Proto jsou tyto informace nedílnou součásní našeho obchodování.

Mezi další atributy nejen tohoto systému patří dokonalé dodržování vstupů , které je nutno dle tohoto obchodního systému plánovat. Nikdy nejednejte na základě "dojmologie". Taktéž je důležíté řízení pozice ve smyslu výstupu. To se týká zejména toho, jestliže se trh otočí při zisku proti vám - vystupte raději na nule. Nikdy si nenechte své zisky obrátit ve ztráty.



Nastavení parametrů klouzavých průměrů:
4 denní klouzavý průměr (nejlépe WMA)
9 denní klouzavý průměr (nejlépe WMA)
36 denní klouzavý průměr (nejlépe WMA)

Vyhledávání

Kontakt

Burzaprovsechny