Master Candle

31.01.2013 11:48

 

 

 

Master Candle je jednoduchá svíčková formace, kdy po první delší svíčce následují čtyři svíčky, které jsou uvnitř první. Celá formace se tedy skládá z pěti svíček, nezáleží zda jsou medvědí nebo býčí.

       
  časový rámec obchodů: 60 min  
  obchodované páry: GBP/USD, GBP/JPY  
       

Obchoduje se proražení směrem dolů na short a směrem nahoru na long. Dle originálních pravidel se obchodují pouze hodinové grafy na párech GBP/USD a GBP/JPY, které patří k těm volatilnějším. Výsledky jsou z obchodování formací, které jsou v rozpětí 40 až 105 pipů.

Takto vypadá Master Candle:

Master Candle

Indikátor do Metatraderu, který Vám bude do grafu automaticky vykreslovat Master Candle se vstupními hladinami, si můžete stáhnout zde. Video o formaci Master Candle můžete shlédnout níže.


Video: Představení 3 originálních indikátorů

TIP: kliknutím na ikonu v pravém dolním rohu videa jej zvětšíte na celou obrazovku

TIPpro správné fungování vide je potřeba mít nainstalovanou poslední verzi flash playeru, který si lze stáhnout zde

 

Master Candle se však vyskytuje na všech měnových párech a to především na čtyřhodinových, hodinových a 30 ti minutových grafech, níže je např. graf EURUSD s vyznačenými formacemi.

Master Candle na EURUSD


Jak obchodovat Master Candle?

U Master Candle(MC) se dá obchodovat jeho proražení, ať už směrem dolů na short, kdy musí dojít k proražení nejnižší ceny MC formace nebo směrem nahoru na long, kdy musí dojít k proražení nejvyšší ceny MC. K proražení se však vážou určitá pravidla. Obchodujeme pouze ta proražení, která se vyskytnou v dalších třech svíčkách po vytvoření MC, jak ukazuje následující obrázek, kde k němu došlo hned na první svíci. Modrá a červená linka jsou vstupní ceny, které jsou posunuté o několik pipů (např. 5 pipů) od hranic MC.

prorazeni

Zde je ukázka formace, kterou neobchodujeme, protože nedošlo k jejímu proražení v následujících třech svíčkách.

ne prorazeni

Pro lepší výsledky se doporučuje obchodovat pouze ty MC formace, jejichž velikost je meziVSTUP do diskuse » Potřebujete se na něco zeptat? Využijte bohatých zkušeností ostatních obchodníků.40-105 pipy. Stejně tak není vhodné obchodovat ty formace, které se nachází blízko důležitých cenových úrovních - resistech nebo supportech, které by mohly snižovat pravděpodobnost dosažení našich ziskových cílů. 

Obecným pravidlem pro výstupy z Master Candle obchodů je dosažení ceny, která je od vstupu vzdálena nejméně o velikost samotného MC. Např. pokud je velikost MC 16 pipů, náš ziskový cíl je také 16 pipů od vstupu, viz následující obrázek, kde ke vstupu došlo na třetí svíci.

16 pips

Se ziskovými výstupy souvisí také stoploss, tj. jaká je naše maximální možná ztráta. Stoplossy se umisťují na opačný extrém MC, např. pokud vstupujeme na long, náš stoploss bude na nejnižší ceně MC, jak je vidět na dalším obrázku. Jinými slovy, pokud má MC velikost 20 pipů, umístíme stoploss 20 pipů od naší vstupní ceny.

stoploss

Další příklady formací na hodinovém grafu GBPUSD:

dalsi

a – žádný vstup, nedošlo k proražení do tří svíček od vytvoření formace

b – opět žádný vstup, nedošlo k proražení

c – vstup je na short, buď na druhé nebo třetí svíčce, jsou to ty, které protínají červenou linku směrem dolů, obchod by byl ztrátový

d – vstup na long hned po vytvoření formace, ziskový obchod

 

uvedeny system jsme prevzali ze serveru Forex-Zone jen abychom na nasich strankach mohli publikovat systemy,ktere jsme sami aplikovali.

Vyhledávání

Kontakt

Burzaprovsechny